0-3 (Μηδέν έως Τριών Ετών) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ κατά Δημητρίου
Βασισμένο στην προώθηση της Επικοινωνίας αλλά και όλων των ικανοτήτων που πρέπει να εξελιχτούν, βασισμένο στα Αμερικανικά Προγράμματα -
0-3 Communication based Early Intervention
Στοχεύει στην εντατική εκπαίδευση των Γονέων που τα παιδιά τους δοκιμάζονται από Αναπτυξιακές Διαταραχές αλλά κυριως για Ειδικούς θεραπευτές, Ψυχολόγους, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Νηπιαγωγούς και Ειδικούς Παιδαγωγούς.
Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει την διαδικασία Πρώιμης αξιολόγησης, γνώσης ομάδων κινδύνου, βασικών αναπτυξιακών ικανοτήτων και της εξέλιξής τους αλλά κυρίως την εκπαίδευση για την πρακτική εφαρμογή των στόχων για πολύ μικρά παιδιά.
Το πιο δύσκολο να διδάξεις σε ένα παιδί είναι η επικοινωνία. Η επικοινωνία δεν περιορίζεται στον Λόγο αλλά απλώνεται σε όλες τις ικανότητες του παιδιού. Αν δεν το βάλουμε εκ των προτέρων στόχο, η πραγματική ανάπτυξη του παιδιού σε επικοινωνιακό επίπεδο, μπορεί να καθυστερήσει ή να μην είναι επαρκώς αποτελεσματική.
Στόχος μας, να καταρρίψουμε τον μύθο ότι, η παρεμβαση δεν αρχίζει νωρις. Όλα τα δεδομένα παρέχονται επιστημονικά τεκμηριωμένα και βάση των Αμερικανικών στοιχείων.
Στο προγραμμα θα συμμετέχουν εξέχοντες Αμερικανοί καθηγητές και θα ολοκληρωθεί με σεμινάριο τον ερχόμενο Μάιο! Θα υπάρχει μεταφραση στα Ελληνικά. Τα online σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν κυρίως από τον Δρ Δ. Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD Παιδίατρο Νευροαναπτυξιολογο και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής.
Το Πρόγραμμα θα πιστοποιηθεί από την ΕΕΑΣΠ και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα το οποίο εστιάζει στην επικοινωνία μέσω όλων των ειδικοτήτων και αφορά όλες τις Αναπτυξιακές Διαταραχές, όπως Αναπτυξιακή Καθυστέρηση, Σύνδρομο Ντάουν, Αυτισμό, Γλωσσικές Καθυστερήσεις, Αναπτυξιακά Σύνδρομα κλπ.
Τα Σεμιναριακά μαθήματα θα είναι online και θα ολοκληρωθούν με το Τελικό Σεμινάριο τον Μάιο στην Αθήνα. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες, με αναφορά στις τελικές συμμετοχές των Αμερικανών Καθηγητών που θα λάβουν μέρος.
Το Πρόγραμμα 0-3 θα αρχίσει στις 12 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο με το Τελικό Σεμινάριο. Συνολικά θα υπάρχουν 80 ώρες εκπαίδευσης.
Το προκαταρκτικό προγραμμα θα περιλαμβάνει:
Εισαγωγή στην Πρώιμη Παρέμβαση
Προγράμματα Πρωιμης Παρεμβασης - Ανάλυση και εξήγηση εφαρμογής
Παρέμβαση βασισμένη στην Επικοινωνία - Λεκτική και Εξωλεκτική
Ομάδες κινδύνου: Τα Ευάλωτα παιδιά
Στρατηγικές παρεμβασης
Η Εκπαιδευση και η θέση του Ειδικού στην Πρώιμη Παρέμβαση
Αναπτυξιακές διαταραχές και Πρώιμη Διάγνωση
Αξιολόγηση Στόχων Πρώιμης Παρεμβασης
Αξιολόγηση Οικογενείας στα Πλαίσια Προγραμμάτων Πρώιμης Παρέμβασης
Αναπτυξιακή Εξέλιξη των Ικανοτήτων ανά τομέα
Πρακτικές Πρώιμης Παρέμβασης από βρέφη ως νήπια 0-3 ετών σε:
Αδρή Κινητικότητα
Λεπτή Κινητικότητα
Γνωσιακή και αντιληπτική ικανότητα :
οπτική λεκτική εξωλεκτική αφής
Λεκτική εκφραστική ικανότητα
Συμπεριφορά και Κοινωνικές Δεξιότητες
Προετοιμασία για ένταξη σε Σχολικά πλαίσια
Το προγραμμα συνοδεύεται από το νέο βιβλίο Εγχειρίδιο του Προγράμματος το οποιο αποτελεί και οδηγό δράσης.
Το κόστος είναι 300€ ανά άτομο μαζί με ΦΠΑ μέχρι την 1 Φεβρουαρίου  και 350 ευρώ μετά τις 10 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει την συμμετοχή στο τελικό σεμινάριο που θα γίνει τον Μάιο.
Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνειστε στο τηλ 6994138988 κα Μαρία ΚρεμμύMaria Kremmydayda Γραμματεία Οργάνωσης Σεμιναρίου.
Επίσης με εμαιλ στο drdimi@yahoo.com και με ηλεκτρονικες αιτήσεις που παραθέτονται πιο κάτω και στο www.paidiatriki.com
Σας θυμίζουμε επίσης το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Λογοθεραπευτών PROMPT στις 17-19 Μαρτίου και το Ετήσιο Σεμινάριο της ΕΕΑΣΠ τον Απρίλιο.
Με εκτίμηση,
ΔΔΠ

Αίτηση Συμμετοχής στο 0-3 Σεμινάριο Πρώιμης Παρέμβασης της ΕΕΑΣΠ

ΚόστοςΕίδος Έκπτωσης

Ιδιότητα
Online Παρακολούθηση:

Θα δοθεί η δυνατότητα online παρακολούθησης του Σεμιναρίου Πρώιμης Αναπτυξιακής Παρέμβασης 0-3, της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και αν επιθυμούν και συμμετοχή στο Σεμινάριο Πρώιμης Παρέμβασης του Μαίου 2017. Οι συμμετέχοντες  θα λάβουν τους κωδικούς, τις βεβαιώσεις και το βιβλίο ταχυδρομικώς.

Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες και παρακαλώ επικοινωνείστε με τη γραμματεία για τη διευκρίνιση αυτών.

Η αποστολή των βιβλίων και του υλικού, θα αρχίσει μια μέρα πριν την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου καθώς δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την απρόσκοπτη σύνδεση για live παρακολούθηση και για διευκολυνθούν οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν σε ώρα που τους διευκολύνει.

Πλέον τα ενεργά Μέλη της ΕΕΑΣΠ, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε Online βιβλιοθήκη παρουσιάσεων της ΕΕΑΣΠ.

Αφορά Ειδικούς Ιατροπαιδαγωγούς, όπως Εκπαιδευτικούς, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Ψυχολόγους αλλά και Γονείς.


Όσοι εγγραφούν αλλά για κάποιο λόγο δεν παρακολουθήσουν, θα τους δοθεί η δυνατότητα online παρακολούθησης της παρουσίασης μέχρι ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Δεν γίνονται επιστροφές των εγγραφών Μελών ΕΕΑΣΠ.

Δεν γίνονται επιστροφές κόστους Σεμιναρίου μετά την 1 Φεβρουαρίου ή σε μη-ολοκλήρωση του προγραμμάτος, εξ υπαιτιότητος του συμμετέχοντος.


Η κατάθεση για το σεμινάριο γίνεται στον Λογαριασμό Τράπεζας Πειραιώς

5079-052212-131, στο όνομα Δημήτριος Δημητρίου του Κωνσταντίνου. 

Δια εμβάσματα από εξωτερικό ο αριθμός IBAN είναι GR60 0172 0790 0050 7905 2212 131

Αιτιολογία : Ετήσιο Σεμινάριο ΕΕΑΣΠ

Χορηγείται απόδειξη αλλά και τιμολόγιο κατόπιν συνεννόησης με την γραμματεία τηλ 6994138988 κα Μαρία Κρεμμύδα

 
Δικαιώματα Μελών:
Όλα τα μέλη θα έχουν πλέον 10% έκπτωση στα υπόλοιπα σεμινάρια, στα βιβλία και στο Online πρόγραμμα Εκπαίδευσης Σχολικής αξιολόγησης.

Υπενθυμίζουμε ότι μια φορά το χρόνο τα μέλη έχουν ένα δωρεάν σεμινάριο εάν είναι ενήμερη η εγγραφή τους.

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής με την ηλεκτρονική φόρμα ή

Παρακαλώ στείλετε μήνυμα στο drdimi@yahoo.com ή στο 6994138988 κα Μαρία Κρεμμύδα ή στο 6981477457 κα Ρενάτα Αχτζιάν

Με εκτίμηση,
Δρ Δ.Δημητρίου Παπαβασιλείου MD PhD
Πρόεδρος ΕΕΑΣΠ
Παιδίατρος Νευροαναπτυξιολόγος

Make a free website with Yola